Tisztelt Felhasználók!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2021. július 1. napjával a Kbt. 43.§ (1) bekezdése módosul, mely szerint az ajánlatkérő az EKR-en keresztül köteles a Közbeszerzési Hatóság által működtetett nyilvános elektronikus szerződéstárban (a továbbiakban: CoRe), valamint az EKR-ben közzétenni a szerződéskötés, a szerződésmódosítás és a szerződés teljesítéséhez kapcsolódó adatait, dokumentumait (továbbiakban együtt: szerződéses adat) a jogszabályban meghatározott határidő(k)ben és tartalommal.

2021. július 1. napjától az EKR Szerződés Menedzser moduljában rögzített szerződéses adatokat, valamint a szerződéses cselekményekhez felcsatolt valamennyi dokumentumot az EKR a szerződéses cselekmény publikálását követően azonnal, változtatás nélkül automatikusan továbbítja a CoRe-ba.

A fentiek értelmében ajánlatkérők közvetlen közzétételi kötelezettsége a CoRe rendszerben megszűnik azon szerződéses adatok vonatkozásában, melyek vonatkozásában az EKR-ben kell adatokat rögzíteniük. A CoRe rendszerben kizárólag azon szerződéses adatok további rögzítésére marad lehetőség, melyek tekintetében az EKR 2018. április 15-i bevezetése okán, illetőleg jogszabály szerint nem áll fenn az EKR-ben adatrögzítési/közzétételi kötelezettség.

2017-2021. Ⓒ Minden jog fenntartva.