Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy az EKR jelenlegi működése alapján az Önkéntes előzetes átláthatóságra vonatkozó hirdetmény feladása csak azokban az eljárásokban lehetséges, melyekben a hirdetményt a Kbt. alapján kötelező feladni (Kbt. 103.§ (5)). A hirdetmény feladása ezekben az esetekben is csak az eljárás E60 – Szerződéskötési-, teljesítési szakaszában lehetséges.

Amennyiben a fentiektől eltérő esetben vagy eltérő időben szeretnék közzé tenni az önkéntes előzetes átláthatóságra vonatkozó hirdetményt, úgy azt az Elektronikus Hirdetménykezelési Rendszerben közvetlenül tudják kezdeményezni.

Üdvözlettel:

Az EKR ügyféltámogató csapata

Tisztelt Felhasználók!

A közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (Kbt.) 65. § (7) bekezdése 2019. december 19. napjával módosult. Hangsúlyozandó, hogy a Kbt. 65. § (7) bekezdése szerinti nyilatkozat jogszabályi tartalmi követelményei nem változtak, a törvénymódosítás a kapacitásait rendelkezésre bocsátó szervezet mellékelendő kötelezettségvállalásának lehetséges formáját érinti.

Mivel az EKR-ben szereplő, „Nyilatkozat a Kbt. 65. § (7) bekezdése vonatkozásában” elnevezésű nyilatkozatminta amellett, hogy a Kbt. által előírt nyilatkozati tartalmat továbbra is megfelelően tartalmazza, utal az említett, csatolandó kötelezettségvállalásra, annak a rendszerben történő módosítása folyamatban van.

A módosított űrlap rendelkezésre állásáról a felhasználókat ismételten tájékoztatni fogjuk, az űrlap módosulására várhatóan 2020. február 1-jével kerül sor és az új űrlap az ezt követően létrehozott eljárásokban lesz elérhető és alkalmazható.

Mivel az űrlap módosítása nem érinti a törvény által előírt nyilatkozat kötelező tartalmát, az űrlapban csupán a csatolandó mellékletre utalás törlésére kerül sor, az EKR-ben már előkészített eljárások tekintetében a 424/2017. (XII.19.) Korm. rendelet 11. § (8) a) pontja alapján a Miniszterelnökség álláspontja szerint nem kötelező az ajánlatkérőknek a módosított tartalmú nyilatkozatminta használata.

Az ajánlatkérők 2020. február 1-jét követően az új űrlap alkalmazásával ismételten létrehozhatják eljárásukat. Amennyiben azonban az ajánlatkérők a 2020. február 1-jét megelőzően létrehozott eljárásokban a február 1-jét megelező nyilatkozatmintát alkalmazzák, felhívjuk figyelmüket arra, hogy az egyértelműség érdekében azt oly módon tegyék meg, hogy a közbeszerzési dokumentumokban rögzítik: a Kbt. 65. § (7) bekezdés vonatkozásában minden, a törvény által lehetővé tett kötelezettségvállalás benyújtható.

Üdvözlettel,
Miniszterelnökség

Tisztelt Felhasználók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer (EKR) szolgáltatásai technikai okokból az alábbi időpontban teljeskörűen szünetelni fognak, az elektronikus közbeszerzés részletes szabályairól szóló 424/2017. (XII. 19.) Korm. rendelet 22. § (1) bekezdése szerinti, az elektronikus közbeszerzési rendszer fenntartásával és működtetésével kapcsolatos szabályokról szóló 40/2017. (XII. 27.) MvM rendelet 2. § rendelkezéseinek megfelelő üzemszünet következik be:

  • Üzemszünet kezdete: 2020.10.02. péntek 19:00
  • Üzemszünet vége: 2020.10.03. szombat 19:00

Az üzemszünettel érintett szolgáltatások meghatározása:

Teljes rendszer

A rendszer funkcionalitásában változás nem következik be.

Az üzemszünet az elektronikus szolgáltatás módosulását nem eredményezi.

Az esetleges kellemetlenségért elnézést kérünk!

Amennyiben további kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a helpdesk@nekszt.hu címen vagy a +36-1-465-8899 telefonszámon.

Üdvözlettel,

Az EKR alkalmazásüzemeltetői csapata

2017-2021. Ⓒ Minden jog fenntartva.